Български English
Обадете се на: 0700 15 157

Статии

Как да чистим като професионалисти - списък за основно почистване на дома

Случвало ли ви се е да прекарате часове в почистване и когато най-накрая сте приключили, да осъзнаете, че сте пропуснали няколко места? И без да сте в състояние да вдигнете отново лопатката за прах се правите, че не сте забелязали пропуските. Разбираме ви! Основното почистване на дома е една от най-обезсърчаващите задачи. Но какво ще кажете за това,  да ви помогнем да не изоставате от графика си за почистване?

 


Този удобен контролен списък за основно почистване на дома изрежда задачите ви за почистване, като ви дава достатъчно време да планирате, да прецените какво трябва да се направи и колко време може да отнеме. Така че, вместо да гледате на почистването като на еднодневна мисия, която ви кара да се задъхвате, може да го разпределите за един уикенд, да използвате времето си по-добре и да въздъхнете с облекчение.

 

 

Какво представлява основното почистване на дома?

 

Основното  почистване на дома е много по-напреднало от обикновеното ежедневно почистване. Обикновеното или основното почистване, обичайно отнема един час, като се съсредоточавате върху почистването на предмети или зони, които са на открито и винаги видими. Основното почистване, от друга страна, се фокусира върху всички кътчета и вратички. Освен това идеята е не само да се почисти, но и да се дезинфекцира къщата, което отнема много повече време от стандартното едночасово почистване.

 

 

Кога трябва да почистите къщата си основно?

 

Основното почистване обикновено се извършва веднъж или два пъти годишно. Ако обаче имате голямо семейство с много деца, предлагаме ви да го превърнете в тримесечно занимание, т.е. да почиствате къщата си на всеки три месеца. Независимо от това, има някои специфични случаи, в които трябва да почистите къщата си, вижте ги:

 

Преместване в нов дом: Винаги е по-добре да почистите къщата си преди да се преместите в нея.

 

Завръщане у дома след дълга ваканция: Всички обичаме да си взимаме дълги ваканции, а след като се върнем, единственото видимо нещо вкъщи е прахът. Къщата, може да изглежда, че моли да бъде почистена основно.

 

Смяна на сезона: Живеенето в България означава постоянно да се сблъсквате със смяната на сезона - от лято до есен, от есен до зима и пролет и цикълът продължава. Повечето от нас често се разболяват по време на смяната на сезона, затова е важно да поддържате дома си чист от микроби и инфекции по това време.

 

Подготвяне на къщата за продажба: По време на продажбата на една къща много потенциални купувачи идват да я видят. За да можете да сключите правилната сделка, е важно къщата ви да е изрядна и да оправдава и офертата.

 

Преместване от дома: Искате ли наистина да се нагърбите с почистването на къщата и опаковането на вещите си, когато се изнасяте? Основното почистване всъщност ще ви помогне да опаковате по-бързо.

 

Празничен сезон: От октомври до януари има много партита и гости. И тъй като, вниманието ви ще бъде разпределено, основното почистване може да остане на заден план, затова е по-добре да се подготвите предварително.

 

Преди да сложите ръкавиците и да се заемете с мопа, е важно да разчистите дома си. Казано по-просто, съберете всички непотребни предмети, като вестници, списания и играчки, и ги поставете на съответните им места. Следващият на дневен ред ще бъдат дрехите, сгънете ги и ги приберете в съответните гардероби. След като приключите с това, е време да направите сериозно почистване.Форма за обратна връзка

Имате въпрос? Свържете се с нас:
Изпрати