Български English
Обадете се на: 0700 15 157

Статии

8 от най-добрите съвета за почистване от професионални хигиенисти

Почистването на къщата току-що стана по-лесно - и може би малко по-забавно?

Повечето съвременни собственици на жилища са твърде заети, за да седят на кафе и да си разменят тайни за почистването, затова  експертите по почистването, които в продължение на десетилетия се занимават с това във фирми за почистване, разказват за техните трикове за почистване на къщи. Сега можете да станете професионалисти в следващото си почистване на дома.

 

1. Съхранявайте инструментите си за почистване там, където възнамерявате да ги използвате. "Не само почистващите препарати, които всеки има под всяка мивка, но и парцалите!", казват експертите. Не можете да направите много с продукта, ако нямате парцали, с които да довършите работата.

 

2. Опростете продуктите си. Ако имате нужда от различен продукт за всеки предмет във всяка стая, това не е ефективно, споделят професионалистите, които използват само три продукта за отстраняване на мръсотия и мазнини от почти всяка повърхност.

 

3. Запасете се с гумени ръкавици и микрофибърни кърпи. Гумените ръкавици ви помагат да се движите безпрепятствено през ледените задачи за почистване. Кърпите от микрофибър са подходящи за повечето задачи - от кухнята и банята до почистването на прах.

 

4. Пуснете музиката - силно! Дори дамите за почистване искат да се забавляват, докато почистват. Пуснете нещо, което ви кара да се движите, нещо, което ускорява пулса ви. Трябва да е достатъчно силно, за да се чува над прахосмукачката.

 

5. Не отлагайте почистването на душовете и ваните. Изпълнявайте тази задача минимум всяка втора седмица, за да не е толкова болезнена. Използвайте продукт, за който знаете, че ще работи най-добре върху вашите повърхности, и микрофибърна кърпа. Тя покрива по-голяма площ, по-ефективно и за по-малко време.

 

6. Почиствайте само когато е супер светло. Отворете всички завеси, щори и сенници или включете всички светлини. Цялото почистване трябва да приключи до 15:00 ч., защото след този час светлината започва да избледнява и не виждате мръсотията със същата яснота, както в 10:00 ч.

 

7. Не се затормозявайте с прибиране на безпорядъка. Докато не успеете  за един ден, за да овладеете безпорядъка, работете около него. Вдигнете леки купчини от пода, списания и т.н. и избършете отдолу и наоколо. След това продължете напред. Планирайте отделно време за справяне с безпорядъка и си създайте практика да го контролирате.

 

8. Следвайте "пътя" на почистването. В къщата на един чистач винаги има стратегия. Например някои професионалисти почистват отгоре надолу, от задната част на стаята към предната, и на "парчета", като се движат в една посока из стаята, завършвайки пода последен. Започвайки отвисоко в стаята, цялата мръсотия ще падне върху нещата, които все още не сте почистили.

 

За да определите "парчетата", професионалните хигиенисти предлагат да се разходите из стаята и да си представите зони, които не са по-широки от протегнатите ви от тялото ръце или са определени от мебел или архитектурен детайл. След това почистете всичко в един участък напълно и старателно, като работите отгоре надолу, преди да преминете към следващия участък, както правят професионалните домакини.

 

Простотата на "пътеката" се състои в това, че след като приключите с едно парче, не е нужно да мислите, а просто продължавате напред. Това, което трябва да направите сега, и това, което трябва да направите след това, е определено.

 

Това са няколко прости съвета, които обаче ще ви помогнат много в почистването на дома. И, ако дори сега, имате каквито и да било съмнения, че ще се справите, можете да потърсите професионална помощ от фирма за почистване, която ще свърши всичко вместо вас.Форма за обратна връзка

Имате въпрос? Свържете се с нас:
Изпрати